Coaching in de natuur

rust en ruimte voor jouw ontwikkeling

Alle antwoorden zitten al in jou. En met natuurcoaching komen die weer boven. De natuur houd je een spiegel voor. En ik loop naast je om jou daarbij te begeleiden met verdiepende vragen, fijne oefeningen en bekrachtigende rituelen. Het klinkt eenvoudig en dat is het niet altijd. Want als je worstelt met het maken van keuzes, stress, rouw, nieuwe situaties of met jezelf dan is het fijn om daar in alle rust aandacht aan te geven. Ik geef jou die rust en ruimte zodat jij je pad weer positief kan vervolgen. De natuur is mijn bondgenoot. Ze draagt, verwondert, vernieuwd en geeft.

Het Natuur Coachtraject geef ik volgens de methode van Innersteps. Het is een beproefde methodiek die veel helderheid geeft op je ontwikkkelpad. is een combinatie van shinrin-yoku (bosbaden) en methodieken uit levenscoaching en natuurcoaching. Met bosbaden versterk je de verbinding met de natuur en met jezelf. Dit gaat op een heel natuurlijk manier door te vertragen, zintuigen te open en te verstillen. Er ontstaat dan ruimte voor zelfreflectie en het herontdekken van je eigen ware natuur. 

Natuurritme en reflectie

We volgen in de sessies het ritme van de seizoenen en reflecteren op thema's die in jouw leven spelen. De natuur ondersteunt ons daarbij door haar spiegelende kracht en heilzame werking. Het is een samenwerking van drie: jij, de natuur en ik (coach).

Na 5 sessies ben je klaar om zelfstandig de verbinding met jezelf en de natuur verder te versterken.
Zodat je dat vertrouwen en het ritme vasthoudt.
Zo kun je altijd terugvallen op de natuur als je op zoek bent naar nieuwe inzichten op je vragen.
Het traject vindt daarom voor 4 keer plaats in een bos of natuurgebied waar jij graag komt (je 'thuisbos'). En de eerste keer op Landgoed de Wamberg in Berlicum.


Inhoud en opbouw traject

Shinrin-yoku (bosbaden) is de basis van het begeleidingstraject.
Daarbij gebruik ik methodieken en oefeningen uit Levenscoaching en natuurcoaching. 

 

Het traject bestaat uit 5 sessies met telefonische intakes en thuisopdrachten:

Start: Telefonische kennismaking en intake 1e sessie

1e sessie - 2,5 uur Voel het ritme van de natuur

2e sessie - 2 uur Vind jouw plekje (zitspot) en bepalen van je intenties (wat wil je veranderen)

3e sessie - 2 uur Werken aan je intenties (Wat kom je tegen. Wat heb je nodig)

4e sessie - 2 uur Verdieping op je intenties (Wat kom je tegen. Wat heb je nodig?)

5e sessie - 2 uur Overdrachtsritueel en afsluiting

Na iedere sessie krijg je 2 thuisopdrachten mee.

Voor iedere sessie bel ik je voor een korte intake voor de volgende sessie.


De sessies vinden met tussenposes van 3 weken plaats. In die drie weken ga je aan de slag met de thuiswerkopdrachten. En zo zorgen we ervoor dat je tenminste 2 seizoenen beleeft in het traject. 

 

Uniek Traject

De inhoud van het traject is helemaal afgestemd op jouw hulpvraag en op jou als persoon. Ook het seizoen waarin het coachtraject plaatsvindt heeft een belangrijke rol. Ieder seizoen heeft thema's die op dat moment zichtbaar en voelbaar zijn in de natuur en in onszelf. Deze zullen dan ook in de sessies naar voren komen. Denk daarbij in bijvoorbeeld de herfst aan thema's als afronden, loslaten en ruimte maken voor jezelf.

 

Ervaring van Linda

Met de sessies heb ik de ruimte en rust gevonden om echt naar binnen te treden. Zelfreflectie op een positieve manier. Waardoor ik meer in balans kwam en naar mijn gevoel ging luisteren. Het heeft me gebracht dat ik kan loslaten wat niet van mij is (werk maar ook problemen van anderen), vertrouwen (in mensen en situaties), mildheid naar mijzelf en mijn omgeving, verwachtingen bijstellen (er is geen goed of fout), rust (eigen momenten creëren), acceptatie van mijn emoties, en er zijn voor anderen door te luisteren en open te staan voor wat zij nodig hebben. Je bent een topper Suzan en ik gun iedereen deze bosbad coachsessies.


Praktische informatie 

Kosten van het Bosbad Coachtraject zijn € 555,-
Wil je extra sessies afnemen dan betaal je € 125 voor elke extra sessie. 
Stop je na de eerste sessie dan betaal je € 125,- voor de start en de 1e sessie.

 

De 1e sessie vindt plaats op Landgoed de Wamberg in Berlicum. 
De overige sessies vinden plaats in een bos bij jou in de buurt: je 'thuisbos'.
Als je 'thuisbos' 15 km rondom 's-Hertogenbosch is, dan breng ik geen kilometervergoeding in rekening.

Interesse? Bel me voor meer informatie of stuur mij een bericht via onderstaand formulier.
Ik begeleid je graag op je pad!