Ik ben Natuur - Wij zijn natuur

Zie jij dat ook? Dat de natuur gewoonweg weet wat ze moet doen. Bomen, planten, dieren voelen dat aan. Ze luisteren nog echt naar hun natuur. Ze leven in het ritme van de seizoenen, doen precies waarvoor ze op aarde zijn en dat puur op gevoel.  Hoe mooi is het dat wij mensen dat ook diep van binnen hebben. En nog mooier, wij kunnen ons daar ook weer aan verbinden. Intuïtief weten we wat goed voor ons is en wat niet. Naast denken kunnen wij ook voelen wat er bij ons past. En ons eigen proces doorlopen. Want diep van binnen, onbewust, weten we echt wel wat we nodig hebben. Laten we daar ook weer naar gaan luisteren. En doen waar we blij van worden.  Zodat je gaat leven vanuit je eigen natuurlijke zijn.  


Ik was het kwijtgeraakt

Precies dat was ik kwijtgeraakt. Ik voelde niet wat ik echt wilde. Mijn lijf bestond voor 90% uit mijn hoofd en mijn lijf bungelde er wat bij. Door mijn werk in een kantoorgebouw, een hoge werkdruk en bijna iedere werkdag in de file was ik de connectie met buiten, met de natuur kwijtgeraakt. Ik zei mijn baan op bij de bank. Het was tijd om mijzelf de rust en ruimte te geven die ik nodig had.


Suzan

Wie ben ik

Mijn naam is Suzan Krabben. Ik woon samen met mijn man
en 2 kinderen in Rosmalen. 


Mijn oplossing

Ik trok het bos in. Bijna iedere dag. Maandenlang.  Ik zag weer hoe mooi de natuur is. Ik keek, ik rook, ik voelde, en kwam weer dichter bij mijzelf. Ik voelde mijn lijf weer en mijn oogkleppen gingen af.
Ik hervond mijn liefde voor de natuur.
Ik ben mij er vervolgens verder in gaan verdiepen. Ecopsychologie, natuurfilosofie, wildplukken en bostherapie. Ik ben naar de seizoenen gaan leven: loslaten in de herfst, bezinnen in de winter, groeien in de lente en bloeien in de zomer. Steeds meer kwam ik weer bij wie ik in essentie ben. Een gevoelig, pienter en eigenwijs meisje. Dat heel goed weet en voelt wat ze wil. 

Ik volgde de opleiding tot gecertificeerde gids Shinrin-yoku bij de de Shinrin-yoku Academie. Ik las veel. Praatte met gelijkgestemden en zocht mijn bomenvrienden op in het bos voor raad. Zo ontdekte ik al snel: ik heb een missie! Mens en natuur weer verbinden. Behalve dat het heilzaam is voor ieder mens, zal het de natuur ook ten goede komen. Want wat je lief hebt, daar zorg je goed voor. Goed voor jezelf zorgen is essentieel en dat gaat gepaard met persoonlijke groei. In mijn coaching staat innerlijk weten, zingeving, jouw verlangens, waarden en zelfvertrouwen centraal. 


Opleidingen

2023 - Natuurcoach Verdieping - vaardigheden en methodieken op specifieke thema's - Volg ik nu
2022 - Natuurcoach opleiding - Buiten werken met groepen - Innersteps - Volg ik nu
2022 - Natuurcoach opleiding - Individueel traject - Innersteps - Voltooid
2020 / 2022 - Tweejarige opleiding Levenscoach - Sonnevelt Opleidingen - Voltooid
2020 / 2021 - Verdiepingsjaar Shinrin-yoku - Shinrin-yoku Academie - voltooid
2019 / 2020 - Opleiding tot gids Shinrin-yoku - Shinrin-yoku Academie - Voltooid
2019 - MVO Exeditie Duurzaam Ondernemen - Nyenrode Business Universiteit - Voltooid
Diversen coachingstrajecten en Marketingcommunicatie cursussen - voltooid
1999 - 2004 HBO Communicatie - Fontys Hogeschool - Voltooid