Blog: Leven in de seizoenen

 

 

Overgave is een gave

Voel jij (soms) ook onmacht? Omdat je graag de situatie wil veranderen waarin je nu zit? In je gedachte verzin je dan allerlei oplossingen om deze nieuwe corona lockdown te ontvluchten of ertegen te vechten. Heel begrijpelijk want de nieuwe maatregelen gooien al je plannen, ideeën en wensen in de war. En wellicht ervaar je weerstand omdat het niet tastbaar voor je is. Of omdat het je autonomie aantast. Ik loop daar ook tegenaan. Ik hou van autonoom zijn. Ben niet voor niks ondernemer geworden. Dan kan ik het zelf bepalen, dacht ik. Maar ja, toen kwam dit rare jaar en moet je je toch weer schikken naar 'het systeem'. En daar heb ik zo nu en dan wel last van. Daarom mijn tips voor jou om hiermee om te gaan. Want het lukt me nu al heel aardig. En dan voelt goed, vredig en fijn. 

Lees meer »

Niet-weten is oké

Heb jij dat weleens? Dat je wel weet, wat je niet meer wilt. Maar nog niet weet, wat je wel wilt. Word jij daar onrustig van? Dat kan ik me goed voorstellen. Het is niet eenvoudig om al iets los te laten zonder te weten wat ervoor in de plaats komt. Voel maar eens aan de hand van deze voorbeelden: Je huis verkopen. En nog geen nieuw huis hebben. Je baan opzeggen. En nog geen nieuw werk hebben. Je partner verlaten. En geen nieuwe relatie hebben. Hoe voelt dat? Onrustig toch?

Lees meer »

3 eenvoudige manieren om gedachten los te laten

Blijven er bij jou wel eens negatieve gedachten in je hoofd rondspoken? Gedachten over kleine gebeurtenissen waardoor je uit balans raakt? Ik heb dat wel. En ik heb 3 manieren om deze negatieve gedachten eenvoudig los te laten in de herfst. Ik heb ze voor je opgeschreven. Dus probeer ze ook maar eens uit. 

Lees meer »

Wat doen herfstkleuren met jou?

Langzaam zie je de bladeren van bomen al van kleur veranderen. De herfst is nu echt begonnen. Van diepgroen naar geel, oranje, paars, rood en bruin, het is een lust voor het oog. En het mooie is, deze kleuren kunnen ook echt iets voor jou doen. Probeer het maar eens uit. 

Lees meer »