3 eenvoudige manieren om gedachten los te laten

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 15:37

Blijven er bij jou wel eens negatieve gedachten in je hoofd rondspoken? Gedachten over kleine gebeurtenissen waardoor je uit balans raakt? Ik heb dat wel. En ik heb 3 manieren om deze negatieve gedachten eenvoudig los te laten in de herfst. Ik heb ze voor je opgeschreven. Dus probeer ze ook maar eens uit. 

Voorkom piekeren over negatieve gebeurtenissen

Herken je dat? Je hebt een goede oplossing en niemand luistert. Of je krijgt een vervelende opmerking en die raakt je emotioneel. Of iemand maait net het gras voor je voeten weg. Dit soort kleine gebeurtenissen kunnen zorgen voor negatieve gedachten over jezelf, over de ander of over je (werk)situatie. Allemaal relatief kleine dingen die je dagelijks meemaakt en die je soms enorm dwars gaan zitten. En waarover je kan gaan piekeren. Voorkom dat met onderstaande 3 tips. Zo help ik jou een handje om er snel korte metten mee te maken. Het zijn eenvoudige manieren om los te laten en weer verder te gaan. 

De natuur is er voor je

De herfst is het seizoen van loslaten. In de natuur is dat heel goed zichtbaar. Je kan je er heel eenvoudig op aansluiten. Door bewust gebruik te maken van wat je ziet gebeuren. Onderstaande manieren sluiten daar helemaal op aan.  

  1. Spoel het van je af
    In de herfst regent het regelmatig. En dat is juist ideaal weer om lekker naar buiten te gaan. Pak je regenjas en loop een eindje door de regen. Voel de regen op je hoofd en op je huid. Ga nu stil staan. Sluit je ogen. Haal diep adem en ontspan je. Visualiseer nu hoe je gedachten met de druppels van je afspoelen. Laat je gedachten met de druppels naar beneden glijden. Zie hoe het water je gedachten meeneemt, helemaal naar beneden tot aan de grond. Laat je gedachten de grond in lopen. Haal nog een paar keer diep adem. Open je ogen en geniet van de verfrissende wandeling.   
  2. Laat het vallen
    Ga tegen een boom zitten. Haal een paar keer diep adem. Ontspan jezelf en voel hoe je rug tegen de boom leunt. Voel je het contact tussen jou en de boom? Start dan een gesprek met de boom. Kies hiervoor bijvoorbeeld een berk. Dat is een hele geschikte boomsoort hiervoor. De berk is een uitstekende luisteraar. Een vriendin die er altijd voor je is. Vertel haar wat je dwars zit. Dat mag hardop, maar kan natuurlijk ook in je hoofd. Als je klaar bent, kijk dan eens hoe makkelijk zij haar blaadjes loslaat. Geef je gedachten vervolgens mee aan die blaadjes en laat het letterlijk van je af vallen. Bedank de boom na afloop voor het luisteren.
  3. Geef het mee aan de stroming 
    Ga naar een rivier of beekje en kijk naar de stroming. Zie je hoe het heerlijk wegstroomt? En het alles meeneemt wat het onderweg tegenkomt? Pak vervolgens een herfstblaadje. Sluit je ogen en vertel het blaadje wat je dwarszit en dat je het wil loslaten. Doe je ogen open. En gooi het blaadje in de stroming. Zie nu hoe je gedachten met de stroom mee verdwijnen.    

 

Al je negatieve gedachtes worden door moeder aarde opgenomen en getransformeerd. Hoe fijn is dat! De natuur is er altijd voor je. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.