Ik ben Suzan

Natuurlijk wil je weten wie ik ben. Coaching is persoonlijk en vaak diepgaand. Daarom is het belangrijk dat we ook een klik hebben. Wil je dat na deze tekst ook live ontdekken? Aarzel dan niet en bel me of stuur me een berichtje voor een kennismakingsgesprek. 

Ik ben Suzan, geboren in de Achterhoek in een klein dorpje tussen de boerderijen. Op 18 jarige leeftijd ben ik op kamers gegaan in Eindhoven en nu woon ik al meer  dan de helft van mijn leven in 's-Hertogenbosch/Rosmalen. Een echte brabander ben ik niet. Dat is te horen aan mijn tongval. Maar ik voel me hier wel op mijn plek.

Na mijn studie communicatie ben ik gaan werken bij een bank. Dat heb ik lang volgehouden terwijl ik diep van binnen wist dat dit niet was waar ik van betekenis wilde zijn. De laatste vijf jaren heb ik door jobcrafting een prachtige maatschappelijk functie bij die bank gehad. Het wilde op andere manieren voor mens en organisatie van betekenis zijn. En dat gaf me in eerste instantie heel veel plezier. Toch bleef er iets knagen en dat zorgde uiteindelijk voor een bore-out. Mijn bevlogenheid ebteweg. Ik miste zingeving, verdieping en betrokkenheid binnen de organisatie. Het was daarom echt tijd om te vertrekken. Dus dat deed ik. En dat bracht me terug naar de natuur.  Letterlijk, want sinds mijn vertrek in 2020 ben ik bijna dagelijks buiten in de natuur. Het is de plek waar ik oplaad, waar ik reflecteer en waar ik dus nu coaching en bosbaden geef.

De natuur heeft me in mijn proces van mijzelf opnieuw ontdekken, het inslaan van een nieuw pad en het terugvinden van mijn energie en bevlogenheid ongelofelijk veel gebracht. En dat is precies de reden waarom ik jou ermee naar toe wil nemen. De natuur spiegelt, brengt rust, inzichten en een fijn ritme waarop je kan vertrouwen.
Wij zijn natuur - dat weer voelen en ermee verbinden brengt je terug naar je kern.  


Ik was het kwijtgeraakt

Precies dat was ik kwijtgeraakt. Ik zat weggestopt achter een laptop in een groot kantoorgebouw.
Ik stond op mijn werkdagen 2 uur per dag in de file en werkte aan projecten die mij geen voldoening meer gaven. En dat puur om geld te verdienen. Want wat bracht het mij, mijn gezin en de wereld? Het knaagde, al jaren. Ik wist dat het anders kon en moest. En dat dit niet mijn levensinvulling moest zijn. Maar wat dan wel en hoe dan? Ik was de connectie met mijzelf nogal kwijtgeraakt. Altijd maar doorgaan. Hard werken. Veel moeten. Stress. Verplichtingen. Totdat ik echt leeg raakte. Geen voldoening, onderprikkeld, systeemmoe en moe van meedoen aan iets waar ik niet blij van werd. Waar ik geen energie van kreeg. Ik had een bore-out. Mijn lichaam trapte op de rem. Ik had hoofdpijn, was duizelig, extreem moe en was niet happy. Ik had rust nodig om tot mijzelf te komen.


Suzan

Wie ben ik

Mijn naam is Suzan Krabben. Ik woon samen met mijn man
en 2 kinderen in Rosmalen. 


Mijn oplossing

Ik trok het bos in. Bijna iedere dag. Maandenlang.  Ik zag weer hoe mooi de natuur is. Ik keek, ik rook, ik voelde, en kwam weer dichter bij mijzelf. Ik voelde mijn lijf weer en mijn oogkleppen gingen af.
Ik hervond mijn liefde voor de natuur.
Ik ben mij er vervolgens verder in gaan verdiepen. Ecopsychologie, natuurfilosofie, wildplukken en bostherapie. Ik ben naar de seizoenen gaan leven: loslaten in de herfst, bezinnen in de winter, groeien in de lente en bloeien in de zomer. Steeds meer kwam ik weer bij wie ik in essentie ben. Een gevoelig, pienter en eigenwijs meisje. Dat heel goed weet wat ze wil. 

Ik volgde de opleiding tot gecertificeerde gids Shinrin-yoku bij de de Shinrin-yoku Academie. Ik las veel. Praatte met gelijkgestemden en zocht mijn bomenvrienden op in het bos voor raad. Zo ontdekte ik al snel: ik heb een missie! Mens en natuur weer verbinden. Behalve dat het heilzaam is voor ieder mens, zal het de natuur ook ten goede komen. Want wat je lief hebt, daar zorg je goed voor. Goed voor jezelf zorgen is essentieel en dat gaat gepaard met persoonlijke groei. In mijn coaching staat innerlijk weten, zingeving, jouw verlangens, waarden en zelfvertrouwen centraal. 


Opleidingen

2023 - Natuurcoach Verdieping - vaardigheden en methodieken op specifieke thema's - Volg ik nu
2022 - Natuurcoach opleiding - Buiten werken met groepen - Innersteps - Volg ik nu
2022 - Natuurcoach opleiding - Individueel traject - Innersteps - Voltooid
2020 / 2022 - Tweejarige opleiding Levenscoach - Sonnevelt Opleidingen - Voltooid
2020 / 2021 - Verdiepingsjaar Shinrin-yoku - Shinrin-yoku Academie - voltooid
2019 / 2020 - Opleiding tot gids Shinrin-yoku - Shinrin-yoku Academie - Voltooid
2019 - MVO Exeditie Duurzaam Ondernemen - Nyenrode Business Universiteit - Voltooid
Diversen coachingstrajecten en Marketingcommunicatie cursussen - voltooid
1999 - 2004 HBO Communicatie - Fontys Hogeschool - Voltooid